Безплатна доставка до офис на Еконт за поръчки над 150лв.
Close
AKAI MPC LIVE II
AKAI MPC LIVE II

Представяме Ви новият Груув бокс на марката Akai Proffesional – AKAI MPC LIVE II.

AKAI MPC LIVE II – Само сега на ТОП цена!

– Хибриден самостоятелен хардуер DAW / Akai MPC live II със софтуерна интеграция
– 16-чувствителни към налягането подложки
– 7 „мултитъч дисплей
– вградени високоговорители
– CV / Gate изходи, MIDI Multi Capability
– 16GB вътрешно съхранение, слот за SD карта
– Wi-Fi / Bluetooth връзка и MPC 2.0 вътрешен софтуер

През 2017 г. Akai направиха нещо в обратен ред със своята емблематична MPC гама. След няколко повторения на лаптопа – MIDI контролери, проектирани за поръчан софтуер, ефективно еквивалентни на NI Maschine – компанията пусна чифт MPC, които отново извадиха нещата извън кутията с вградени процесори, които им позволиха да работят като напълно самостоятелни, DAW-конкурентни производствени инструменти. MPC X, подобен на бехемот, беше водещият, но MPC Live беше отличител. Снабден с акумулаторна батерия за напълно безжична работа, Live наистина прикова баланса между самодостатъчност и гъвкавост – съблечен достатъчно назад, за да позволи на потребителите да се освободят от оковите на своя студиен компютър, докато са достатъчно мощни, за да не ги оставят да се вдигат след DAW , Най-очевидната актуализация за MPC Live II идва под формата на тромав черен вграден високоговорител, разположен по цялата ширина на долния ръб на хардуера. Нееднократно сме излъчвали лириката относно скептицизма си към необходимостта компаниите да продължават да добавят високоговорители към своите синтезатори и groovebox – те рядко звучат прилично, не предлагат никакъв заместител за слушалки или подходящ мониторинг и – в случай на Volcas, PO и т.н. , – имат повече капацитет да дразнят тези около вас, отколкото да подпомагате създаването на музика. Принуден съм да призная обаче, това е хубаво допълнение тук. Най-важното е, че говорителят на Live II всъщност звучи добре, предлагайки прилична сила на звука, изненадващо добро стерео изображение и – най-важното – доста добро присъствие. Все още не бихме разчитали на него за смесване или задълбочен звуков дизайн, но за създаването на комплекти и създаването на модели, той работи добре. Добре се вписва и с акумулаторната батерия, което го прави лесен за поставяне на пръчки и работа по идея далеч от студиото. Има и други, по-малко очевидни ощипвания към хардуера на живо.

Най-забележителното от тях е добавянето на четири стерео мини жака отзад за извеждане на CV сигнали. CV вече беше включено в по-големия MPC X, но предвид разпространението на достъпна аналогова предавка и Eurorack системи, това прави разумно допълнение и тук. CV слотовете за секвенциониране прекрасно в съществуващия работен процес на MPC и възможността за задействане и изваждане на аналогов хардуер добавя към привлекателността от използването на MPC Live като център на настройката на живо. Имаше и няколко ощипвания на контролното оформление, като най-важното е, че основният обем се е преместил от малък циферблат на задния панел към копче на предния панел. Това е интелигентен избор, коригиращ един от по-досадните елементи на оригиналния дизайн. Изображение 1 от 5 (Кредит за изображение: Бъдеще) (Кредит за изображение: Бъдеще) (Кредит за изображение: Бъдеще) (Кредит за изображение: Бъдеще) (Кредитен образ: Бъдеще) ИЗПЪЛНЕНИЕ И ВЕРДИКТ От цифровата страна тази машина управлява същия софтуер MPC 2 както предишното поколение Live, MPC One и MPC X, което току-що беше актуализирано до версия 2.8. За да обобщите, софтуерът е достъпен за използване по два начина – самостоятелен на самата машина или като настолно приложение, използващо MPC като контролер. От гледна точка на възможностите, приложението MPC е среда за вземане на проби, запис и аранжиране на ниво DAW, снабдена с богата гама инструменти. Когато прегледахме предишния MPC Live, казахме, че софтуерът – поне в самостоятелен режим – се чувстваше от време на време объркан и разединен и сега стоим на тази критика; има много различни изгледи и менюта за навигация, и докато голяма част от работния процес е интуитивен, някои функции в крайна сметка са погребани сред подменютата.

СЪЩО СЪЩЕСТВЕНО Pioneer DJ Toraiz SP-16

Необходимо е малко усъвършенстване на фърмуера, за да оправдае цената му, но има какво да харесате за този вдъхновяващ и интуитивен самостоятелен пробоотборник. Roland MC-707 Той изостава от някои съперници на предния отбор, но като цяло MC-707 е мощен, добре проектиран и много забавен. Това обаче каза, тук не можете да чукнете възможностите. Има някои ограничения при използване на софтуера в самостоятелен режим, в сравнение с версията за десктоп, предимно ограничение от осем аудио записа и няма достъп до плъгини на трети страни. Последното от тях не е прекалено голямо препятствие, тъй като собственият набор от ефекти и синтез на Akai е изчерпателен и обхваща повечето бази до доста висок стандарт. Като цяло, това не изглежда твърде компромисно в замяна на наистина самостоятелно, преносимо създаване на музика. Тъй като последно прегледахме MPC линията, добавена е съвместимостта на Ableton Live, която не само позволява създаването на MPC творения да бъдат експортирани като проекти на живо, но и предоставя карти за използване на хардуера като безжичен Live Live контролер. Последната актуализация на софтуера, версия 2.8, добавя значително разширен набор от възможности за MIDI. Това позволява на хардуера MPC да се свързва едновременно с няколко устройства, като използва външен USB концентратор или MIDI интерфейс. Сега също е възможно MIDI да се насочи вътрешно към последователност на няколко елемента от един запис. Добавен е и ретроспективен инструмент за запис, който е ефективно същият като Cableton’s Capture, което позволява на потребителите да си припомнят.

Статия: Musicradar